Termékleírás
A borágó olaj kitűnő tulajdonságai főleg kalcium- kálium- és egyéb ásványi só-tartalmának köszönhetők, ezen kívül flavonoidokat, alkaloidokat és némi illóolajat tartalmaz. Magjában sok a gamma-linolénsav: ez az értékes zsírsav csökkentheti a vér zsír- és koleszterin-szintjét, így csökkentheti az érelmeszesedés kockázatát. Fontos lehet az immunrendszer megfelelő működéséhez, csökkentheti a vérnyomást, javíthatja a keringést. Az E-vitamin (vagy tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárulhat az öregedési folyamatok gátlásához.
A borágó a Földközi-tenger mellékén őshonos. Először az arabok kezdték el termeszteni Spanyolországban. Innen jutott el Észak-Európába, ahol már a 12. század óta használják fűszer és gyógynövényként. A borágó - Borago officinalis - igen gazdag C-vitaminban, ásványi anyagokban, cserző és nyálkaanyagokban, valamint illóolajokban.
Magja értékes esszenciális zsírsavat tartalmaz.
Borágó olajat a növény magjából vonják ki, mely a gamma-linolénsavat (GLA) az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazó természetes forrás.
A gamma-linolénsav (GLA) alapvető, többszörösen telítetlen zsírsav, amely az emberi szervezetben nem termelődik, ezért azt táplálkozással kell bejuttatni. A gamma-linolénsav fontos összetevője a sejtfalnak, ezért ha kevés van belőle, felbomlik a vízháztartás egyensúlya, kiszáradáshoz, ráncosodáshoz, allergiához, sőt ekcémához vezethet. A GLA a prosztagladin egyik előfutára, amely a gyulladásos folyamatokat csökkenti a szervezetben. Nőknél a normális menstruációs ciklus fenntartása érdekében meghatározott mennyiségű gamma-linolénsavra van szükség a havi ciklus egyensúlyának fenntartásához, a ciklust kísérő kellemetlen tünetek (fájdalom, levertség, feszültség) enyhítéséhez.
- Hozzájárulhat az egészséges koleszterinszint kialakulásához
- Pozitívan befolyásolja a vérkeringést
- Jótékony hatással van a bőrre és az ízületekre
- A menopauza idején hozzájárul a hormonális egyensúly kialakulásához
A gamma-linolénsav (GLA) kis mennyiségben fordul elő ételeinkben, ezért a borágó olaj fogyasztása egyszerű és hatékony módja lehet a GLA-szükségletek kielégítésének.
Összetevők:
Borágó olaj, zselatin, glicerin, E-vitamin /D-alpha-tokoferol/
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének hatóanyag felhasználásától.
A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!