Barion Pixel
A lehető legjobb vásárlói élmény biztosítása érdekében cookie-kat használunk. Webáruházunk használatával elfogadja ezek használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian

K-vitaminok

A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely több formában is előfordul: a K1-ként is nevezett fillokinon növényi élelmiszerekből (például spenót, brokkoli, kelbimbó, szója) , a K2-vitamin, vagyis menakinon állati eredetű forrásokból (például húsok, tojás, tejtermékek) vihető be. Érdekesség, hogy a K2-vitamint a bélflóra baktériumai is termelik.

Mire jó a K-vitamin?

  • Hozzájárul olyan fehérjék képzéséhez, amelyeknek a véralvadásban és a csontok építésében van szerepük. 
  • Az egészséges csontszövet létrejöttéhez fontos fehérje és egyéb sejtalkotó fehérjék működéséhez is elengedhetetlen.

A K-vitamin zsírban oldódik, a szervezet hamar lebontja és nem raktározza hosszú ideig, ezért a túladagolása igen ritka.

Egészséges felnőtteknél a hiánya is ritkán fordul elő, azonban a következő betegségek esetén gyakrabban előfordulhat: cukorbetegség, krónikus vesebetegség, cisztás fibrózis, lisztérzékenység, gyulladásos bélbetegségek és egyéb, felszívódási zavarokkal járó krónikus betegségek.

K-vitamin hiánya tünetei lehetnek: könnyebben keletkeznek zúzódások a testen, lassabb a véralvadás, gyengülnek a csontok.

A K-vitamin napi ajánlott bevitele testsúlykilogrammonként 1 mikrogramm, így a napi szükséglet egyénenként eltérő. Gyermekeknél általában 15-50 mikrogramm, felnőtteknél 60-80 mikrogramm közé esik.

Időskorban megnövekszik az egyes krónikus betegségek gyakorisága, ami K-vitamin hiányhoz vezethet. Ezenkívül várandósság esetén is szükség van K-vitamin pótlásra, ugyanis a magzat csontfejlődésében fontos szerepet játszik.

Rendezés:

GAL K-komplex + D3 vitamin (20 ml)

3.590 Ft
Raktáron - azonnali szállítás

GAL K1-Vitamin (30 ml - 480 adag)

3.989 Ft
Raktáron - Külső raktárban

GAL K-komplex + D3 Forte vitamin (20 ml)

5.010 Ft
Raktáron - azonnali szállítás

GAL K-komplex Forte vitamin (20 ml)

4.790 Ft
Raktáron - azonnali szállítás

GAL K-komplex vitamin (20 ml)

2.590 Ft
Raktáron - azonnali szállítás

Sanct Bernhard D3-vitamin+K2 csepp (30 ml)

7.690 Ft
Raktáron - azonnali szállítás
Árukereső.hu