Barion Pixel
A lehető legjobb vásárlói élmény biztosítása érdekében cookie-kat használunk. Webáruházunk használatával elfogadja ezek használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Át nem vett csomag kezelése

A rendelés lemondása

A megrendelt, de lemondani kívánt csomagot mielőbb szíveskedjen jelezni a webáruházunk felé az info@drpatika.hu e-mail címre. A csomag ingyenes lemondását akkor tudjuk teljesíteni, ha a lemondási szándékáról még a feladás előtt tájékoztat minket. Lemondásra díjmentesen a webáruházunk által küldött “Szállítás alatt” értesítőig van lehetőség.

Webáruházunk rövid szállítási idővel dolgozik, esetenként már a megrendelés napján összekészítésre és a futárszolgálatnak átadásra kerül a csomagja, ezért kérjük lemondási szándékát a lehető leghamarabb tudassa velünk. A futárszolgálatnak már átadott csomag lemondását díjmentesen nem áll módunkban teljesíteni! 

 

Az átvétel megtagadása

Megrendelése leadásával Ön elfogadja webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit, illetve fizetési kötelezettsége keletkezik. Ezenkívül amennyiben elfogadjuk rendelését, jogszabály értelmében távollévők közötti, elektronikus úton kötött szerződés keletkezik, amely jogokat és kötelezettségeket eredeztet mindkét fél számára. Ennek értelmében a webáruház köteles a megrendelt terméket/termékeket elküldeni, a megrendelő pedig a vételárat megfizetni.

Az átvétel megtagadásával a fent említett, 45/2014. (lll. 26.) Korm. rendelet alapján létrejött, a távollévők közötti szerződés megszegésre kerül, ami által webáruházunknak kára keletkezik, melynek megtérítése jogos követelésünk. 

Átvétel megtagadása esetén cégünk a kár fedezésére a következő költségeket terheli a vásárlóra: oda-vissza szállítás díja (utánvétes szállítási költség + 790 Ft visszaszállítási költség) + 300 Ft csomagolási díj + 490 Ft munkadíj. Erről az összegről minden esetben 3 napos fizetési határidővel díjbekérőt állítunk ki. A költségek meg nem fizetése esetén követeléskezelő cég segítségét vesszük igénybe. Az átadásra került díjbekérő összegén felül a követeléskezelés során felmerülő minden további költség a megrendelőt terheli.

 

Milyen kára keletkezik ilyenkor a webáruháznak?

Webáruházunk köteles megfizetni a futárszolgálatnak az oda-és visszaszállítás díját, illetve az utánvétel díját akkor is, ha a vásárló a megrendelését nem veszi át. Ezenkívül felszámolásra kerülnek a felhasznált csomagolóanyagak, illetve az a munkaidő, amelyet csapatunk a később megtagadott csomag összekészítésével töltött, ebbe beletartozik a visszaérkezett csomaggal járó adminisztráció is.

 

Átvétel megtagadása = elállási jog?

Az átvétel megtagadása nem számít elállásnak!

A 14 napos elállási jog kizárólag a rendelés átvételétől lép életbe. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt a rendelés átvétele után 14 napig, indoklás nélkül megteheti. Ebben az esetben vissza kell küldenie a rendelt terméket/termékeket, mi pedig visszafizetjük Önnek a rendelés értékét. Fontos, hogy a visszaküldés díja Önt terheli. Az elállási jog gyakorlásáról itt olvashat bővebben.

Árukereső.hu