Leírás
Omega-3 zsírsav:
Az omega-3 zsírsavak a telítetlen zsírsavak csoportjába tartoznak. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják, ez történik a vörösvértestek esetében is. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az omega-3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és normalizálja a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega-3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, kendermag, ligetszépe olaj, diófélék és szójatermékek fogyasztásával.
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe:
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterinszintet is. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést és felgyorsítják az újjáépülést.
Az omega-3 egyik összetevője (DHA) létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éles látáshoz is, pótlása különösen gyermekkorban és a terhesség utolsó szakaszában fontos.
Az omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása hozzájárul a vérzsír normál szintjének megtartásához és az egészséges szívműködéshez.
Összetevők: halolaj, zselatin, glicerin (nedvesítőszer), E-vitamin
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének hatóanyag felhasználásától.
A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!