Barion Pixel
A lehető legjobb vásárlói élmény biztosítása érdekében cookie-kat használunk. Webáruházunk használatával elfogadja ezek használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Natur Tanya OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalommal, triglicerid formában (60 db)
10.550 Ft
Mennyiség:

Natur Tanya OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalommal, triglicerid formában (60 db)

10.550 Ft
Mennyiség:
A termék elérhetősége: Raktáron - azonnali szállítás
Várható szállítási idő: 2024. július 23.
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
A termék gyártója: NaturTanya
Szerezhető hűségpontok: 106
Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalommal, triglicerid formában.A Natur Tanya® OMEGA-3 TG fogyasztása kifejezetten ajánlott fogyókúrázóknak, sportolóknak, kisbabát tervező hölgyeknek, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is.

Termékleírás

Natur Tanya OMEGA-3 TG (60 db)

A terméket úgy fejlesztették ki, hogy nagy mennyiségben tartalmazza az aktív hatóanyagokat, 75%-os Omega-3 zsírsav tartalommal, természetes triglicerid formában. A felhasznált halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja. A Natur Tanya OMEGA-3 TG fogyasztása kifejezetten ajánlott fogyókúrázóknak, sportolóknak, kisbabát tervező hölgyeknek, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is.

  • VADON ÉLŐ HALAKBÓL NYERT, TISZTÍTOTT HALOLAJ KONCENTRÁTUM

  • TERMÉSZETES TRIGLICERID FORMÁBAN

  • KIEMELKEDŐEN MAGAS HATÓANYAGTARTALOM

  • A NAPI MAXIMÁLIS ADAG 3375 MG OMEGA-3 ZSÍRSAVAT TARTALMAZ, 75%-OS KONCENTRÁCIÓBAN

  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT

Miért fontos az Omega-3 zsírsavaknál a triglicerid forma?

A halolaj tartalmú étrend-kiegészítők esetében leginkább a triglicerid és az etil-észter Omega-3 zsírsav formák fordulnak elő.

A triglicerid zsírsavak jelentősége abban áll, hogy természetes módon fordulnak elő, így többek között azokban a sósvízi halakban, amelyek az Omega-3 zsírsavak (főként EPA+DHA) kiváló forrásai is. Mindezek mellett fontos megjegyezni, hogy a zsírszöveti triglicerid az emberi szervezet fő energiaraktára.

Természetes körülmények között a sósvízi halak viszont kevesebb, mint 30% Omega-3 triglicerid zsírsavakat (EPA+DHA) tartalmaznak. A magasabb Omega-3 koncentráció elérése érdekében a zsírsavakat eltávolítják a glicerinről, és azt szintetikus úton alkohollal (etil-alkohol) helyettesítve észterezéssel (majd az EPA+DHA szintet a megfelelő szintre állítják be), olyan etil-észter zsírsavakat hoznak létre, amelyek már nem fordulnak elő a természetben. Ebben az esetben hiányzik a triglicerideknél is jellemző molekuláris alapváz.

A triglicerid váz egy folyamattal visszaállítható úgy, hogy bizonyos enzimek (pl. lipáz) segítségével az etil-észter zsírsav molekulák etil-csoportját eltávolítják és a szabad zsírsavakat újra észterifikálják úgy, hogy a glicerint visszajuttatják a trigliceridekbe.

Az előállítók nagy többsége kihagyja ezt a lépést, mert egyrészt plusz költségeket jelent, valamint időigényes. Emiatt a ma forgalomban levő Omega-3 halolaj koncentrátumok túlnyomó részben nem természetes etil-észter formában fordulnak elő.

Mire jók az Omega-3 zsírsavak?

Az Omega-3 zsírsavak esszenciálisak (nélkülözhetetlenek) számunkra. Szervezetünk nem, vagy csak kis mennyiségben tudja őket előállítani. Termékünk vadvízi halakból nyert tisztított zsírsavakat tartalmaz. Rendkívül koncentrált, 3 lágyzselatin kapszula 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalma biztosítja az optimális élettani hatás elérését. Az általunk felhasznált halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja. A halolaj stabilitása és az avasodás megelőzése érdekében a formulát hozzáadott természetes antioxidáns tokoferolok védik.

AZ EPA ÉS A DHA HOZZÁJÁRUL:

-         a normál vérnyomás fenntartásához (a kedvező hatás 3 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 3 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

-          a szív egészséges működéséhez (a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 1 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

-         a vér normál triglicerid-szintjének fenntartásához (a kedvező hatás 2 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 2 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

A DHA, a központi idegrendszer és az agyszövet egyik legfőbb strukturális lipidje, hozzájárul a normál látás és agyműködés fenntartásához (a kedvező hatás 250 mg dokozahexaénsav (DHA) napi bevitelével érhető el, ami 1 kapszula elfogyasztásával biztosítható).  A tengeri halforrások az EPA és DHA-n kívül, DPA-t (dokozapentaénsav) is tartalmaznak, amely szintén az Omega-3 zsírsavak csoportjába tartozik. Mennyisége lényegesen kevesebb, a maximális napi adag 90 mg DPA-t tartalmaz.

Összetevők

halolaj (vadon élő halakból kinyert), kapszulahéj (zselatin), nedvesítőszer (glicerin), antioxidáns (tokoferolban gazdag kivonat). *3 lágyzselatin kapszulára vonatkoztatva

Hatóanyagok a napi adagban

1 lágyzselatin kapszulában

2 lágyzselatin

kapszulában

3 lágyzselatin

kapszulában

Halolaj

amelyből Omega-3 zsírsavak

amelyből EPA (eikozapentaénsav)

amelyből DHA (dokozahexaénsav)

amelyből DPA(dokozapentaénsav 

amelyből egyéb Omega-3 zsírsavak - alfa-linolénsav (ALA), szteraidonsav (SDA), eikozatetraénsav (ETA), heneikozapentaénsav (HPA)

1500 mg

1125 mg

   600 mg     

450 mg

30 mg

     45 mg

3000 mg

2250 mg

1200 mg

900 mg

60 mg

90 mg

4500 mg

     3375 mg

1800 mg

1350 mg

90 mg

135 mg

Felhasználási javaslat

Napi 1-3 lágyzselatin kapszula, a lehető legjobb hatás elérése érdekében, étkezés közben, bő vízzel lenyelve.

Adagok száma a termékben: 20-60       

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A kiegészítésként fogyasztott EPA és DHA együttes napi mennyisége az 5 g-ot nem haladhatja meg.

  • A termék vérhígítók melletti a használata esetén konzultáljon a kezelőorvosával
  • A termék 12 éves kortól alkalmazható (12-18 év között napi 1 kapszula)
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.

Nettó tömeg: 122,9 g (60 db)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu