Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
USA Medical DIGESTIVE ENZYME - Emésztőenzim keverék kapszula (60 db)
5.490 Ft
Mennyiség:

USA Medical DIGESTIVE ENZYME - Emésztőenzim keverék kapszula (60 db)

5.490 Ft
Mennyiség:
A termék elérhetősége: Raktáron - azonnali szállítás
Várható szállítási idő: 2024. február 27.
Legkedvezőbb szállítási díj: 1.190 Ft
A termék gyártója: USA Medical
Szerezhető hűségpontok: 55
Makzyme-Pro™ enzim keverék hasznos baktérium törzsekkel, papainnal és bormelainnal kombinálva.

Termékleírás

USA Medical DIGESTIVE ENZYME - Emésztőenzim keverék kapszula (60 db)

Az USA Medical legújabb étrend-kiegészítő készítménye az egyedi Makzyme-Pro™ enzim keveréket tartalmazza, mely kíméletesen támogatja az emésztéshez szükséges lendületet és enyhítheti azokat a tüneteket, melyeket az ételintolerancia és a rossz táplálkozás okoz. A szabadalmazott enzimkeverékünk olyan erőteljes enzimek és hasznos baktériumok kiegyensúlyozott kombinációjából áll, mint a proteáz, laktáz, lipáz, alfa-galaktozidáz és lactobacillusok, de nem maradtak ki a jól ismert papain és bromelain hatóanyagok sem!

Mit kínál a Makzyme-Pro™ enzimkeverék?

A hasznos baktériumok és enzimek kombinációját is tartalmazó Makzyme-Pro keverék szedése  bármilyen étrendbe beilleszthető, amikor az emésztőrendszer terhelésének enyhítésére van szükség. A hasznos baktériumok arra szolgálnak, hogy maximalizálják a jó baktériumok számát az emésztőrendszerben, míg a speciális enzimek aktívan lebontják az ételt, hogy azt a szervezetünk felhasználhassa energiatermeléshez.

Milyen enzimeket tartalmaz a készítmény?

A Makzyme-Pro™ egy sor olyan tényleges enzimet tartalmaz, amelyek aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet le tudja bontani az ételt feldolgozható tápanyagokra.

 

Ezen enzimek közé tartoznak:

  • Gombás proteáz: az Aspergillus oryzae-ból, azaz erjesztésre használt fonalas gombából izolált proteáz enzimek, melyek a fehérjéket egyedi aminosavakká bontják. A proteáz enzimek támogatják az emésztést. A proteáz enzimeket támogató készítmények kifejezetten nehéz ételek fogyaszátsa után ajánlottak, vagy a kor előrehaladtával, ahogy a fehérje lebontó enzimek előállításának képessége csökken szervezetünkben.

  • Gombás lipáz: a különböző gombákból izolált lipáz enzimek a zsírok bontásában játszanak szerepet.

  • Gombás laktáz: különböző gombákból izolált laktáz enzimek, melyek hidrolízissel bontják le a laktózt, hogy glükózzá vagy galaktózzá váljanak.

  • Alfa-galaktozidáz: olyan enzim, amely képes lebontani az emészthetetlen szénhidrátokat galaktózzá és szacharózzá a vékonybélben.

  • Bromelain: az ananász hatóanyaga, mely a fehérjék bontásában játszik szerepet. Hozzájárul az immunrendszer normál működésének fenntartásához és támogatja természetes védekező képességünket.

  • Papain: a papajából származó proteáz enzim, mely a fehérjék bontásában vesz részt. Hozzájárul az immunrendszer normál működésének fenntartásához és támogatja természetes védekező képességünket.

Milyen hasznos baktériumokat tartalmaznak a készítmény kapszulái?

  • Lactobacillus acidophilus: természetes módon fordul elő a szervezetben, valamint számos erjesztett élelmiszer, és tejtermékek is tartalmazzák. Javítja a mikrobiomot, segít az emésztőrendszer harmóniájának fenntartásában és a normál emésztés kialakításában.

  • Lactobacillus casei: kiegészíti az L. acidophilus -t, támogatja a jótékony mikrobiom kialakulását, jó hatással van a bélflórára, támogatja a kiegyensúlyozott gasztro-intesztinális harmóniát

  • Lactobacillus plantarum: a bélben természetesen jelen lévő mikroorganizmusok egy csoportja, segít fenntartani az emésztés egészségét, és a bélflóra egyensúlyát.

 

Mik az enzimek, és mit okozhat az enzimhiány?

Az enzimek jó részt a szervezet által termelt fehérjék, melyek az elfogyasztott élelmet emészthető, hasznosítható tápanyagokra bontják a gyomor traktusban. Segítik lebontani a fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat annak érdekében, hogy a bevitt táplálékból szervezetünk a lehető legtöbb energiát fel tudja használni. Elmondható, hogy a normál enzim termelés létfontosságú, ugyanis támogatja az emésztés és anyagcsere folyamatát, a táplálék megfelelő felszívódását.

Fontos tudni, hogy különböző ételfajták lebontásához más-más enzimre van szükségünk, ahogy a fentebbi felsorolásból is jól láthattad. Az enzimek hiánya különféle emésztőrendszeri tüneteket okozhat, hiszen a lebontás nem működik tökéletesen. Így hiába étkezünk egészségesen, szervezetünk nem képes lebontani, és hasznosítani az ételekből bevitt értékes tápanyagokat, így a próbálkozásaink ellenére is tovább fennállhat az alapvető tápanyaghiány.

A természetes enzimek hiányát egyes esetekben helyettesíthetjük emésztőenzimekkel, melyek hasonlóan látják el a lebontó folyamatokat.

 

Az emésztő enzimek legfőbb típusai:

Lipáz: a zsírok lebontásáért felelős

Proteáz: a fehérjéket bontja aminosavakra

Laktáz: az ember vékonybelében is megtalálható emésztő enzim, mely a laktóz, vagy más néven tejcukor megemésztéséhez fontos

Alfa-galaktozidáz: szénhidrátok bontásáért felelős

Az emésztőenzimek természetes forrásai, melyek fogyasztásával támogatható az emésztőrendszer:

  • avokádó
  • banán
  • papaja
  • ananász
  • gyömbér
  • kefír
  • savanyú káposzta
  • kivi
  • Mangó

Hogyan és miért alakul ki az emésztőenzim hiány a szervezetünkben?

A legtöbb emésztőenzim a hasnyálmirigyben termelődik. A hasnyálmirigyünk 90%-ban külső elválasztású (exokrin) funkciókat lát el, melyek például az emésztéshez szükséges ionok és enzimek termelése, és 10%-ban belső elválasztású (endokrin) funkciókért felelős, mint például az anyagcserét szabályozó hormonok (pl. inzulin) termelése.

Amennyiben nem jól működik a hasnyálmirigyünk, az étel emésztetlenül a vékonybélből a vastagbélbe jut, ezért is tapasztalhatunk kellemetlen alhasi problémákat.

Bár az emésztőenzimeket lehet pótolni étrend-kiegészítőkkel, érdemes odafigyelnünk az egészséges életmódra, hogy elkerüljük ezeket a problémákat. Az enzimhiány akár örökölhető is lehet, de leginkább különböző életmódbeli problémák okozzák, mint például:

  • Rendszertelen étkezés

  • Rendszeres túlevés

  • Bizonyos gyógyszerkészítmények

  • Zsírszegény étkezés, ami epekőhöz vezethet

  • Túlsúly

  • Alkoholizmus

  • Egyoldalú étkezés

  • Toxinok felhalmozódása a szervezetben

Felhasználási javaslat

Egy kapszula bevétele javasolt, napi 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések közben egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.

Összetevők

Makzyme-Pro™ enzim keverék: Aspergillus oryzae-ból származó proteáz, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, térkitöltő adalék (növényi cellulóz – kapszula héj, magnézium sztearát), bromelain, papain, lipáz, laktáz, alfa galaktozidáz, csomósodást gátló szer (szilícium-dioxid).

Ne használja a terméket, ha allergiás a termék bármelyik összetevőjére. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekek elől zárva tartandó.

Allergén információ: termékünk halat, szóját, rákféléket, mogyorót és dióféléket feldolgozó üzemben készül!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Akik ezt a terméket megvették

Árukereső.hu