Termékleírás
A tőzegáfonya rangos helyet foglal el az egészségvédő táplálékok között. Régóta eredményesen használják a bakteriális húgyúti fertőzések megelőzésére és kezelésére, segít az egészséges vizeletürítés fenntartásában.
A tőzegáfonyáról 1923-ban megállapították, hogy savasítja a vizeletet, és ezáltal megöli a húgyúti fertőzéseket okozó baktériumokat. A kutatások szerteágazóak és egyre jobban feltárják a tőzegáfonya hatásmechanizmusát. A jelenlegi kutatások szerint a tőzegáfonya megakadályozza az E.coli baktérium megtapadását a húgyhólyagban. Az acerola gyümölcs értékét az adja, hogy jelentős mennyiségben (4,5 %) tartalmaz C-vitamint. Több mint 50-szerese a narancs C-vitamin tartalmának. Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot, A-, B1-, B2- és B3 vitamint is tartalmaz.
A tőzegáfonya Amerikából származik és a kökénnyel egy családba tartozik. Évszázadok óta használják a konyhában és az orvostudományban is. Angolul cranberrynek nevezik, ami utal a daru formájú virágaira. Erőteljes gyógyhatása miatt ma már egész Észak-Amerikában megtaláljuk. Régen a sebek és a duzzanatok kezelésére használták a bogyókból készített masszát, de előszeretettel fogyasztották, hogy elkerüljék a C-vitamin hiányos állapotot, a skorbutot. Újabban azonban inkább a húgyúti rendszer fertőtlenítésére használják.
Már az 1920-as években rájöttek arra, hogy a sok áfonyát fogyasztó emberek vizelete savasabb, ami igen kedvezőtlen környezetet biztosít a baktériumok számára. Fogyasztásával a szervezetben egy úgynevezett hippursav termelődik, ami egy igen erős antibakteriális szer, így gátolja a baktériumok elszaporodását a húgyutakban. Azonban nemcsak ennek az anyagnak köszönhető, hogy segítségével kivédhetőek a felfázásos megbetegedések, hanem a benne megtalálható mannóznak, ami megakadályozza, hogy a baktériumok megtapadjanak a húgyhólyag falán, így azok a vizelettel együtt távoznak.
Ma már kutatások támasztják alá, hogy a tőzegáfonya hihetetlenül jótékony hatást fejt ki a húgyúti rendszer fertőzéseinek kiküszöbölésében. A tőzegáfonya ezenkívül nagyban csökkenti a húgyúti fertőzések időtartamát: kevesebb fájdalommal jár, csökken az égető érzés, a viszketés és az egyéb tünetek is.
Az acerolát nevezik még barbadosi cseresznyének is, valóban hasonlít is erre a kedvelt gyümölcsre. Valójában ez egy vadon élő citrusféle, amelyet elsősorban Jamaicában és Brazíliában termesztenek. Az acerola rendkívül lédús, zamatos, savanykás ízű, és narancsos, pirosas színekben pompázik. Különlegessége az, hogy a világon ez az egyik gyümölcs, amely a legtöbb C-vitamint tartalmazza. A narancsban is sok a C-vitamin, de az acerolában körülbelül ötvenszer több mennyiségben van jelen ez a vitamin. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, így az egészség megőrzéséhez. Hatékony antioxidáns, mely többek között segíti a vas felszívódását a szervezetben és részt vesz az érrendszer épségének fenntartásában. Szükséges az idegrendszer normál működéséhez, szerepet játszik az íny, a bőr, a csontok és a porc egészségének megőrzésében.
Összetevők:
Tőzegáfonya koncentrátum, acerola por, édesítőszer: szorbit, csomósodást gátló: magnézium sztearát, tömegnövelő: magnézium hidroxid, laktóz, nátrium hidrogén karbonát, csomósodást gátló: szilícium dioxid
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének hatóanyag felhasználásától.
A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!