Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM (30 db) - A világ legjobban dokumentált probiotikumai a mentális egészséghez.
6.990 Ft
Mennyiség:

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM (30 db) - A világ legjobban dokumentált probiotikumai a mentális egészséghez.

6.990 Ft
Mennyiség:
A termék elérhetősége: Raktáron - azonnali szállítás
Várható szállítási idő: 2024. március 01.
Legkedvezőbb szállítási díj: 1.190 Ft
A termék gyártója: NaturTanya
Szerezhető hűségpontok: 70
A Natur Tanya PSZICHOBIOTIKUM a világ legjobban kutatott, két egymással szinergikus probiotikus törzsét tartalmazza, melyeket több mint 1000+ kutatásban idéznek, az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez járul hozzá.

Termékleírás

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM (30 db)

A világ legjobban kutatott, két egymással szinergikus probiotikus törzse, melyeket több mint 1000+ kutatásban idéznek, az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez. Az 5 humán klinikai tanulmánnyal, 9 preklinikai tanulmánnyal és a 10+ hatásmechanizmus feltárással alátámasztott Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzsek B6-vitaminnal egészülnek ki, melyeket késleltetett hatóanyag leadású növényi kapszulába csomagoltunk.

 • NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT LIOFILIZÁLT BAKTÉRIUMTÖRZSEK
 • JÓL DOKUMENTÁLT, ÉVEK ÓTA A TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK TÁRGYÁT KÉPEZŐ ÉLŐFLÓRA FAJOKKAL
 • Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal) 
 • Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)
 • BIZONYÍTOTTAN HATÉKONY SZINERGIA (Ait Belgnaoui 2014)
 • AZ ÉLŐ BAKTÉRIUMOK BIZONYÍTOTTAN ELJUTNAK A BELEKBE
 • 1B6-VITAMINNAL DÚSÍTVA 
 • KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT STRESSZES ÉLETMÓD ESETÉN
 • AZ EGÉSZSÉGES PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ (LELKIÁLLAPOT) FENNTARTÁSÁHOZ
 • AZ IDEGRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ
 • KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
 • KÉSLELTETT HATÓANYAG LEADÁSÚ NÖVÉNYI KAPSZULA (DRCAPS®)
 • SAVÁLLÓ (GYOMOR ÉS EPE) BAKTÉRIUMTÖRZSEK

Mi az a pszichobiotikum?

Mivel egyre több bizonyíték látott napvilágot a mikrobiom pszichiátriai rendellenességekre gyakorolt hatásáról, 2013-ban javasolták a pszichobiotikumok koncepcióját. (Pszichobiotikumok: a pszichotrópok új osztálya 2013)

A pszichobiotikumok olyan probiotikumok vagy prebiotikumok*, amelyek megfelelő mennyiségben fogyasztva pozitív hatást fejtenek ki a mentális egészségre. Ezt a bélmikrobiomban élő mikroorganizmusok, más néven a mikrobióta egyensúlyának támogatásával és a bél-agy tengely szabályozásán keresztül teszik.

A PSZICHOBIOTIKUMOK A PROBIOTIKUMOK ÉS PREBIOTIKUMOK* EGY SPECIÁLIS CSOPORTJA.

A hagyományos probiotikumokhoz és prebiotikumokhoz képest a pszichobiotikumok olyan anyagokat termelnek vagy serkentenek (neurotranszmitterek, mint dopamin vagy szerotonin, prekurzolokat mint triptofán, rövid szénláncú zsírsavakat (SCFA, mint a vajsav), emésztőrendszeri hormonok, gyulladásgátló citokinek, neurotrofinok (az idegsejtek egészséges működéséhez szükséges fehérjék), melyek kifejezetten a kétirányú agy-bél kommunikációt javítják, és ennek következtében jó irányba befolyásolják a gazdaszervezet agyműködését, viselkedését, az emésztőrendszer egészségét és a mikrobióta egyensúlyát.

A pszichobiotikumok reményteljes irányt nyújtanak a mindennapi jó közérzet eléréséhez, és teljesen új, terápiás perspektívát nyithatnak meg előttünk a mentális betegségek megelőzésében.

*Vajsav termelő prebiotikumok, mellyel kiegészíthető a kúra:

Mit csinálnak a pszichobiotikumok?

A pszichobiotikumok jó irányba befolyásolják a mentális egészséget, segítik a stresszkezelést, javítják a hangulatot, a gondolkodást és a viselkedést.

 • Potenciálisan terápiás stratégiát jelenthetnek pszichés panaszok, szorongás, enyhe depresszió esetén. Befolyásolni képesek azon agyi régiók aktivitását, amelyek szabályozzák az érzelmek és az érzések központi feldolgozását.
 • Továbbá enyhítik a stresszhez szorosan kapcsolódó emésztőrendszeri tüneteket, mint émelygés, hányinger, puffadás, feszülés, bélgyulladások, IBS vagy gyomorpanaszok.

Miért a Natur Tanya Pszichobiotikum?

A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM, a nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett liofilizált baktériumtörzseket a megfelelő mennyiségben (adagonként 3 milliárd CFU) tartalmazza, B6-vitaminnal dúsítva (adagonként 1,4 mg).  A B6-vitamin hozzájárul az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez. Különösen ajánlott stresszes életmód esetén.

Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) és Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell-175 (CNCM I-3470) már évek óta a tudományos kutatások tárgyát képezik, a vizsgált 3 milliárd CFU mennyiségben, amely megfelel az általunk is ajánlott hatóanyagmennyiségnek.  

A két jótékony baktérium jól dokumentált, biztonságos, valamint az emberi bélflórában is megtalálható diverz ökoszisztéma gyakori fajai közé tartoznak, alkalmazásuk a bélflórában megtalálható jótékony baktériumtörzsek megfelelő kiegészítéseként szolgál. A formulánkban használt törzsek, egyike sem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.

Mit tehetünk még?

Egészítsük ki a kúrát olyan prebiotikus rostkomplex-el, ami a butirát (vajsav) termelő probiotikumok túlélőképességét és kolonizációját támogatja, melyek a pszichobiotikumok új forrásai, és a mikrobiota-bél-agy tengely potenciális közvetítői, melyek módosíthatják a neurológiai folyamatok működését.

Felhasználási javaslat

Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. Hosszú távú alkalmazása javasolt. 12 éves kortól alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, erősen stresszes életvitel esetén, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

Liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra [Cerebiome®]

Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) 

Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470)

3x109 (3 milliárd) CFU*

2,7x10CFU*

 

3x10CFU*

B6-vitamin

1,4 mg (100%**)

**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett)

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 15x109 CFU (15 milliárd).

CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur

Figyelmeztetések

 • A termék 12 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Árukereső.hu